Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Χάρτινο κουκλόσπιτο

 Περίμενα μέρες για να τελειώσω επιτέλους το κουκλόσπιτο και να κάνω την ανάρτηση!!!
Την επόμενη εβδομάδα έχω την τελευταία διδασκαλία μου στο νηπιαγωγείο για αυτό το εξάμηνο στα πλαίσια των πρακτικών και μου ζητήθηκε να κατασκευάσω ένα κουκλόσπιτο επιλέγοντας ως θέμα όποια σκηνή ήθελα από 2 προτεινόμενες παιδικές ιστορίες. Αφού πρώτα επέλεξα να αναπαραστήσω μια πόλη, ένα δάσος και ένα παγωτατζίδικο έπιασα αμέσως δουλειά χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κούτα. Η διαδικασία απλή και εύκολη αν και λίγο χρονοβόρα γιατί πρέπει να στεγνώσει καλά το χρώμα:

1) Άνοιξα τελείως την κούτα, αφαίρεσα τη μία από τις 2 μεγάλες της πλευρές και ένωσα με χαρτοταινία τις γωνίες για να σταθεροποιηθεί.

2) Σχεδίασα με μολύβι αυτά που ήθελα να κόψω (ασύμμετρα κτίρια για την πόλη, τον κορμό ενός δέντρου για το δάσος και το παράθυρο του παγωτατζίδικου), τα έκοψα προσεκτικά με ψαλίδι και κοπίδι και κάλυψα ξανά με χαρτοταινία τα σχήματα και το εξωτερικό της κούτας.3) Πέρασα με άσπρο χρώμα μέσα-έξω την κούτα ως βάση.


4)Διακόσμηση. Το πιο διασκεδαστικό μέρος της δουλειάς μου! Σχημάτισα τα κτίρια στην πόλη και πρόσθεσα λεπτομέρειες, ζωγράφισα τον κεντρικό κορμό του δέντρου, με γκοφρέ χαρτί έφτιαξα τα φύλλα του, ενώ με χαρτόνι έφτιαξα τα χόρτα. Επίσης, κόλλησα με σιλικόνη πασχαλίτσες και λουλουδάκια. Για το παγωτατζίδικο, έφτιαξα μια τέντα επίσης από κούτα, τη ζωγράφισα και την κόλλησα ενώ για διακόσμηση έφτιαξα χάρτινα παγωτά και την ταμπέλα του καταστήματος! Τέλος, κόλλησα στο εσωτερικό του κουκλόσπιτου και στις 3 πλευρές από 1 κομμάτι ύφασμα (θα λειτουργήσει ως φόντο όταν οι κούκλες θα βγουν στα παραθυράκια).Νομίζω πως δεν έχω φτιάξει ξανά κάτι τόσο διασκεδαστικό και απλό! Πραγματικά χάρηκα περισσότερο από ένα μικρό παιδί αυτές τις μέρες!!!Με μια μόνο κούτα, και βασικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα ωραιότατο κουκλόσπιτο, οποιουδήποτε θέματος θέλουμε για μικρά παιδάκια.! Απλά και οικονομικά!!  Για να δούμε αν θα αρέσει και στους μικρούς μου φίλους....!!
Αυτά για σήμερα, καληνύχταααα!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι το καλύτερο παιχνίδι. ποσο καιρό μου ζητάει η μικρή ένα τέτοιο και όλο λέω κάποια στιγμή θα το φτιάξω να δω ποτέ όμως, πολλα μπραβο το δικό σας είναι υπερόχο!!!!
Φιλακια πολλα!!!!